barmsijs

Barmsijs (Acanthis flammea)

Grootte: ongeveer 11,5 tot 14,5 centimeter afhankelijk van de ondersoort
Geslachtsonderscheid: man herkenbaar aan rode borst,keel wangen en stuit en geheel wat intensiever dan het vrouwtje
Komt voor: delen van Europa
Broed duur: ongeveer 13 dagen.
Ringmaat: 2,5 – 2,7 afhankelijk van de ondersoort

Deze sijzen zijn erg verdraagzaam die geschikt zijn voor een gemengde volière. Geschikte medesoorten als kneuen, groenlingen en goudvinken. De barmsijs kan vrij tam en vertrouwelijk worden.

Het zijn vrij geharde vogels. De volière dient op een beschutte plaats in de luwte te staan. Een weelderige begroeiing waartussen ze beschutting kunnen zoeken. Dus groenblijvende struiken en heesters zijn aan te bevelen. Een vorstvrij nachthok is welkom maar onder normale winterse omstandigheden niet noodzakelijk.

Als basisvoer een zaadmengsel voor wildzangvogels met kleine beetjes insectenpatee. Levende insecten mogen niet ontbreken en halfrijpe onkruidzaden en groenvoer wordt goed opgenomen.

Deze soort is niet zo moeilijk te kweken. Hij staat bekend als de ideale vogel voor de beginnende kweker van Europese vogels. Naast kweekresultaten in de volière worden er ook goede resultaten behaald in broedkooien. Nestmateriaal hooi, stukjes mos en dierenhaar. Je kunt 4 of 5 eitjes verwachten die na ongeveer 13 dagen uitkomen. Hoewel het broeden een taak is die alleen het vrouwtje op zich neemt, wordt het voeren door beide ouderdieren gedaan. Ze krijgen vrijwel uitsluitend levende insecten te zetten en deze moeten dus ruim aangeboden worden. Meelwormpjes, buffalowormpjes, spinnetjes etc. Op een leeftijd van 18 dagen vliegen de jongen uit.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.