Groenvleugelara

Groenvleugelara (Ara chloroptera)

Grootte: ongeveer 85 centimeter.
Geslachtsonderscheid: nauwelijks verschil tussen de man en de pop.Een geoefend oog ziet soms het verschil aan de snavel. Die van de man is langer en smaller. 100 % duidelijkheid via endoscopisch onderzoek.
Komt voor: Noorden van Zuid-Amerika
Broed duur: ongeveer 24 tot 28 dagen.
Ringmaat: 14

Deze ara heeft erg veel ruimte nodig. In een te kleine kooi of volière beschadigen de staart en vleugels al snel. De vogel moet de vleugels kunnen uitslaan. Ara’s zijn echte klimmers. Eén of meer boomstronken met zijtakken worden goed benut en mogen echt niet ontbreken. De groenvleugel ara moet vorstvrij kunnen overwinteren. Verwarm desnoods het nachthok.

U geeft deze vogel speciaal voer voor ara’s of papegaaien. Geef ze regelmatig fruit en bessen. Om het dier in haar knaagbehoefte tegemoet te komen, geeft u dagelijks verse wilgetakken of onbespoten verse takken van fruitbomen.

Ara’s kunnen uitstekend vliegen maar geven de voorkeur aan klimmen en klauteren. Ze kunnen schreeuwen waarmee u rekening dient te houden mocht u in een woonwijk wonen. Het imiteren van de menselijke stem kan tot op zekere hoogte aangeleerd worden.

De kweek is niet eenvoudig en hangt mede af of het koppel “klikt”. Maar ook de voeding en omgeving spelen een belangrijke rol. Het kan 4 jaar duren voordat deze vogel geslachtsrijp is. De vrouwtjes leggen gemiddeld 2 tot 4 eitjes. Na 3 tot 4 maand vliegen de jongen uit.

 

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.