Loodbekje (Lonchura malabarica)

Loodbekje (Lonchura malabarica)

Grootte: ongeveer 11 centimeter.
Geslachtsonderscheid: geen verschil tussen de man en de pop. De mannetjes zingen.
Komt voor: Zuidoost-Azië
Broed duur: ongeveer 11 tot 12 dagen.
Ringmaat: 2,5

Het loodbekje is een algemeen voorkomende broedende vogel in het grootste deel van Zuidoost-Azië, maar deze vogels treft men vooral aan in Ceylon, Voor-Indie en Arabie. Het Loodbekje is een kleine vogel die zich voornamelijk voedt met zaden. Het komt vaak voor bij droge open vlaktes en landbouwgronden en dan in het bijzonder in de buurt van water.

Het nest wordt van gras gemaakt in een boom waarin 4 tot 10 eieren worden gelegd. Het Loodbekje is 11 a 12 cm groot met een lange smalle staart. De volwassen vogel heeft een zilvergrijze snavel, bruine achterkant en een lichtere buik en romp en donkere vleugels. Man en pop zijn gelijk, maar de jongen zijn donkerder op de buik en hebben een kortere staart.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.