Pennantrosella

Pennantrosella (Platycercus elegans)

Grootte: ongeveer 33 tot 36 centimeter.
Geslachtsonderscheid: moeilijk te onderscheiden. Over het algemeen zijn de vrouwtjes wat kleiner en hebben een minder brede kop en snavel
Komt voor: Zuid- en Oost Australië
Broed duur: ongeveer 21 dagen.
Ringmaat: 6

In de natuur zijn het sociale vogels. Echter in de volière kunt u beter een paar per vlucht onder te brengen. Eventueel niet verwante soorten kunnen erbij. Deze vogels zijn gehard en kunnen probleemloos de wintermaanden doorkomen. Een vorstvrij nachthok is wel een must.

Pennantrosella’s eten een zaadmengsel voor grote parkieten en daarnaast fruit, bessen, en onkruidzaden. Zoals bij elke vogel mag een een gritmengsel niet ontbreken.

De Pennantrosella’s zijn levendige en beweeglijke vogels die zowel vliegen als klimmen. Badderen en knagen doen ze graag. Wilgentakken zijn daarvoor een optie. Het is in principe een vogel die gemakkelijk tot kweek overgaat in een ruim broedblok of een natuurlijk broedblok. Het mannetje maakt het vrouwtje het hof door voor haar te baltsen. Wanneer u dit waarneemt moet u opletten of het vrouwtje op zijn avances ingaat. Zo niet dan is het beter het paartje te scheiden anders is de kans aanwezig dat het mannetje zeer agressief op het vrouwtje gaat reageren.

Het vrouwtje legt gemiddeld 5 tot 6 eieren en wordt in ca. 21 dagen bebroedt. Het voeren van de jongen nemen beide ouders op zich. Na een week of 5 verlaten ze het nest en worden tot een week of 8 nog gevoerd. Na 1,5 jaar zijn de vogels op kleur.

 

 

 

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.