Huismus

Huismus (Passer domesticus)

Grootte: ongeveer 14 tot 16 centimeter.
Komt voor: Europa

Stevige zangvogel. Bovendelen bruin met donkere en lichte tekening. Onderdelen grijs. Gevarieerde tsjilpende roep.

Talrijk en wijd verspreid, sterk gebonden aan menselijke omgeving. Broedt in dorpen en steden en nabij vrijstaande huizen. Helaas in veel dorpen en steden sterk achteruitgaand. De huismus nestelt in muurnissen, nestkasten, spleten, op dakbalken, onder dakpannen. Maakt rommelig overdekt nest van halmen, stengels, papier.

Eet zaden (grassen en graan), groene plantendelen, knoppen maar ook huishoudelijk afval. In het voorjaar en de zomer ook veel insecten.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.