Gouldamadine

Gouldamadine (Chloebia gouldiae)

Grootte: ongeveer 13 tot 14 centimeter.
Geslachtsonderscheid: de poppen zijn herkbaar aan hun doffere verenkleed en tijdens het broedseizoen heeft hun snavel een donkergrijze kleur. Soms ontbreekt bij de pop de blauwe band aan de achterzijde van de kop of is deze zwakker van kleur.
Komt voor: Noord-Australië
Broed duur: ongeveer 14 dagen.
Ringmaat: 2,7

Deze prachtvinken zijn echte zonaanbidders. Beplanting wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Deze vogels hadden de naam warmtebehoeftig te zijn. Inmiddels zijn vele vogels gewend aan ons klimaat maar moeten zich in de wintermaanden terug kunnen trekken in een vorstvrij nachthok. Informeer bij de kweker wat de vogel gewend is.

Gouldsamadinen zijn sociale en vreedzame vogels die graag elkaars gezelschap opzoeken. In de natuur leven ze in grote groepen bij elkaar. Deze vogels houdt u bij voorkeur in een groepje in plaats van een koppel of eenling. Indien u gaat kweken, moet u er zorg voor dragen dat er meer mannetjes zijn dan vrouwtjes. Het vrouwtje kan dan haar partner bepalen. Een nestje wordt in een half gesloten nestkastje gebouwd met verschillende materialen. Er worden 4 tot 8 eitjes gelegd die na ongeveer 14 dagen uitkomen. Een goed kweekkoppel kan erg aan elkaar gehecht raken en het is dan beter ze nooit van elkaar te scheiden.

Er zijn inmiddels verschillende mutaties waarvan de vogels met witte of lilakleurige borst het bekendst zijn. De roodkop is de bekendste maar in hun vindgebieden zijn de zwartkoppen veel groter in aantal.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.