granaatastrilde

Granaatastrilde (Uraeginthus granatina)

Grootte: ongeveer 13 tot 14 centimeter.
Geslachtsonderscheid: de mannetjes zijn veel feller van kleur dan de vrouwtjes
Komt voor: Zuidelijke landen van Afrika
Broed duur: ongeveer 13 dagen.
Ringmaat: 2,5

De granaatastvrilde gaat over het algemeen zijn eigen gang en bemoeit zich niet met andere volierevogels. Mits ze niet van hetzelfde soort zijn. Het is verstandig om een koppel per verblijf te houden. Deze mooie vogel is een zonminnende en warmtebehoeftige vogel. Zonder voldoende zonlicht en warmte worden ze al snel ziek met de dood als gevolg.

In tegenstelling tot de meeste prachtvinken hebben deze vogels in eerste instantie veel dierlijke eiwitten nodig. In aanmerking komen kant en klare insectenpatee, aangevuld met klein levend voer in de vorm van bloedluis, buffalowormpjes en kleine spinnetjes. Daarnaast nemen ze ook zaden op. Aangevuld met trosgierst, graszaden en onkruidzaden. Maagkiezel en grit horen altijd aanwezig te zijn.

De granaatastrildes vormen een koppel voor het leven. U kunt ze in ruime broedkooien huisvesten die zo gesitueerd zijn dat ze verschillende uren per dag ochtend- en avondzon hebben. Ook in  de buitenvoliere is nakweek mogelijk maar de sterfte is onder de jongen groter.  De ouders houden de jongen na hun 5e tot 7e levensdag niet meer warm en kunnen ze onderkoeld raken. 25 graden is een ideale omgevingstemperatuur.

Gemiddeld leggen ze tussen de 3 en 6 eitjes die na 13 dagen broeden uitkomen. De jonge dieren hebben erg veel behoefte aan dierlijke eiwitten. Na ruim twee tot krap drie weken vliegen ze uit.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.