Catharina parkiet

Catharinaparkiet (Bolborhynchus lineola)

Grootte: ongeveer 16 tot 17 centimeter.
Geslachtsonderscheid: vrouwtjes zijn lichter groen van kleur en hebben een minder strakke tekening op de vleugels. Ook hebben ze minder zwart op de staartpennen.
Komt voor: Midden- en Zuid-Amerika
Broed duur: ongeveer 21 tot 23 dagen.
Ringmaat: 5

De wildvorm is een grasgroene vogel die op het voorhoofd, de wangen en onderzijde lichtgroen is. Op de bovenzijde van de vogel, vanaf de bovenschedel tot aan de staart is elke veer voorzien van een zwarte zoom welke een zwarte streeptekening laat zien. Catharinaparkieten zijn sociale en vreedzame vogels die zelfs in gezelschap van kleinere tropische vogels geen enkel probleem geven.De lengte van de vogels is ongeveer 16 tot 17 cm. De geslachten zijn van elkaar te onderscheiden door te kijken naar de langste staartveren die zijn bij het mannetje over een lengte van ongeveer 1 á 2 centimeter zwart gekleurd terwijl bij het vrouwtje maar net het puntje zwart is gekleurd of helemaal geen zwart.
Inmiddels is de Catharina in veel verschillende mutaties te krijgen zoals, Creme-ino, lutino en zeegroen waarbinnen variaties zijn door enkele of dubbele donker factoren. Zo kent men bijvoorbeeld donkergroen en donkerzeegroen. ook gezoomde mutaties zijn tegenwoordig verkrijgbaar. De pop legt doorgaans 3 tot 6 eitjes die door haar gedurende 21 tot 23 dagen bebroed worden. Het mannetje voert het vrouwtje, zodat ze niet van haar eitjes af hoeft.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.