Kolibrie

Kolibrie (Trochilidae)

Grootte: 5 tot 20 centimeter
Komt voor: Noord tot Zuid Amerika
Kolibries zijn de kleinste vogeltjes van de wereld ze zijn tussen de 5 en 20 centimeter en komen voor in heel Amerika. Er bestaan ruim 300 verschillende soorten kolibries. Hiervan zijn 25 soorten bedreigd en er is zelfs al 1 soort uitgestorven. De kleinste kolibrie is de bijkolibrie is 5,5 centimeter lang en hij weegt maar 1,6 gram. Hij komt alleen voor op Cuba. De allergrootste kolibrie is de reuzenkolibrie deze wordt 20 centimeter, maar meer dan de helft van zijn lichaam bestaat uit staart. Hij weegt 21 gram.
Wist je dat de kolibrie de enigste vogel ter wereld is die achteruit kan vliegen? De kolibrie kan zelfs recht naar boven of beneden vliegen!Snelheid
Een mannetjeskolibrie vliegt tijdens een duikvlucht het snelst. Hij vliegt dan in één seconde net zo ver als 385 keer zijn eigen lichaamslengte. Dat is wel 100 kilometer per uur. Een kolibrie kan jou dus bijna inhalen op de autoweg! Dit kan hij door 15 tot 80 keer per seconde op en neer te slaan met zijn vleugeltjes.Spitse snavel
De kolibrie haalt met zijn snavel en tong nectar uit bloemen. Niet alle soorten kolibries hebben dezelfde vorm snavel. De snavel van de zwaardkolibrie is net zo lang als zijn lichaam. Andere kolibriesoorten hebben juist weer een hele korte of een kromme snavel. Daardoor kunnen ze niet allemaal uit dezelfde bloemen drinken.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.