Regenboogparkiet

Regenboogparkiet (Psephotus varius)

Grootte: ongeveer 26 tot 29 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn veel feller gekleurd dan het vrouwtje.
Komt voor: binnenlanden van Australië.
Broed duur: ongeveer 18 tot 21 dagen.
Ringmaat: 4,5

Deze prachtige vogels kunnen het beste als spannetje gehouden worden, aangezien ze, met name in de broedperiode, onverdraagzaam zijn ten opzichte van elkaar. Met andere grote parkieten leven ze in de regel goed samen.

Het is een beweeglijke en vlieggrage vogel die het beste in een langgerekte volière tot zijn/haar recht komt. Wanneer de zitstokken ver uit elkaar geplaatst worden, stimuleert u ze om in een goede conditie te blijven. De vogel is vrij gehard en kan ook in de winter prima buiten gehouden worden. Wel moeten ze beschut en een vorstvrij onderkomen hebben.

Als basis kunt u ze een zaadmengsel voor grote parkieten geven en aanvullen met ietwat eivoer. Verder lusten ze graag fruit, groenvoer en groente. Een gritmengsel is een vereiste.

Voor succes op nageslacht kunt u het beste een paartje apart zetten. Ze leggen gemiddeld 5 tot 7 eitjes en deze worden uitgebroed in ca. 18 tot 21 dagen. De jongen worden door beide ouders gevoerd. Op een leeftijd van 28 tot 35 dagen vliegen de jongen uit. Vang de zelfstandig geworden jongen uit omdat deze vaak niet meer door de ouders in dezelfde ruimte geaccepteerd worden.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.