kapoetsensijs

Kapoetsensijs (Carduelis cucullata)

Grootte: ongeveer 11 tot 12 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes zijn felrood met zwarte vleugels en een zwarte kop. De poppen zijn in het geheel fletser van kleur.
Komt voor: Venezuela. Colombia.
Broed duur: ongeveer 12 tot 14 dagen.
Ringmaat: 2,5

De kapoetsensijs bewoont de open savanneachtige gebieden van Venezuela en Colombia op een hoogte van 200-400 meter. Op het eiland Trinidad komt hij ook voor, maar daar werd hij waarschijnlijk uitgezet nadat hij was ingevoerd. Het zijn bewoners van dicht bebost gebied waarbij ze soms ook aan de rand ervan voorkomen. Bij hoge temperaturen (22º-25ºC.) voelt deze vogel zich het prettigst. Ze zijn zeer gevoelig voor vocht en kou.
Er komen geen importen meer van deze vogels, zodat we aangewezen zijn op zelf gekweekte exemplaren, die ongetwijfeld aan te bevelen zijn boven de geimporteerde de man van de kapoetsensijs heeft een zwarte kop en keel. Het onderlichaam is scharlaken rood. Rug en schouders zijn glanzend rood. De pop: onderrug rood, overige veervelden grijs/zwart, op de rug rood doorlopen. Kop en keel grijs.
Bij een goede en veelzijdige voeding blijft de rode kleur gehandhaafd.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.