Binsenastrilde

Binsenastrilde (Neochmia ruficauda)

Grootte: ruim 11 tot 12 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben een groter masker en een donkerder buikkleur dan de vrouwtjes.
Komt voor: Noorden van Australië.
Broed duur: ongeveer 12 tot 13 dagen.
Ringmaat: 2,2

Deze vogels zijn uitermate sociaal in hun gedrag, zowel ten opzichte van soortgenoten als andere vogels. Voorhoofd, keel, wangen en snaveltje zijn vermiljoenrood met aan de zijkant van het kopje een aantal witte vlekjes. De borst is geel met witte stippen de buik is wat lichter. Bovenzijde en de flanken zijn geelgroen tot olijfgroen. Bovendien hebben de flanken ook kleine witte stippen. De staart is bij de bovenaanzet roodbruin, dekveren aan de onderzijde zijn donkerrood. Het vrouwtje heeft een blekere borst en het rood van het kopje is doffer.

De binsenastrilden zijn bezige en levendige vogels die zich in alle lagen van de volière ophouden. Ze nemen graag een bad . Ze kunnen gevoederd worden met gemengde zaden, die ook aan andere vinken gegeven worden en groenvoer. Daarbij moet vers drinkwater, grit en maagkiezel altijd ter beschikking staa. Bij goede verzorging en voldoende beschutting en ruimte kunnen deze vogeltjes al snel vrij vertrouwelijk worden met de verzorger. De mannetjes zingen vrij ééntonig.

Het zijn niet de eenvoudigste vogels om mee te kweken . De ouders kunnen hun legsel of jongen in de steek laten. Gemiddeld kunt u 4 tot 5 eitjes verwachten die door zowel het mannetje als het vrouwtje uitgebroed worden. Op een leeftijd van 3 weken vliegen ze uit.

De bekendste kleurmutatie is de geelmasker of geelsnavel binsenastrilde, vogels met een geeloranje bek, vleeskleurige poten en een okergeel masker.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.