Grasparkiet

Grasparkiet (Melopsittacus undulatus)

Grootte: ongeveer 18 centimeter afhankelijk van de kweek
Geslachtsonderscheid: de volwassen mannen zijn herkenbaar aan de blauwe neusdop. Van de pop is deze bruinachtig.
Komt voor: Australie.
Broed duur: ongeveer 18 dagen.
Ringmaat: 4,5

Grasparkieten zijn uitermate sociale vogels die probleemloos in paartjes maar ook in grote groepen gehouden kunnen worden. Parkieten kunnen zowel in een kooi, broedkooi of volière gehouden worden. Het heeft geen nut deze te beplanten daar ze deze doorgaans stuk knagen. Klimmogelijkheden worden wel op prijs gesteld.  Ze zijn gehard en kunnen ‘s winters buiten verblijven mits een goed geisoleerd nachthok aanwezig is.

Als basisvoer geeft u een zaadmengsel voor grasparkieten, aangevuld met trosgierst, kleine beetjes fruit en groenvoer. Tijdens de kweek wordt eivoer op prijs gesteld. Grit en maagkiezel moet altijd ter beschikking staan.

Met de grasparkiet kan men eenvoudig kweken. Ze maken geen nest. Speciale broedblokken met holle bodem genieten de voorkeur wat voorkomt dat de eieren ver uit elkaar rollen. Er worden 4 tot 6 witte eitjes gelegd die uitsluitend door de pop in 18 dagen uitgebroed worden. Als de jongen eenmaal uitgekomen zijn, voeren beide ouders de jongen. Na een week of 4 komen ze uit het nest maar zijn dan nog niet zelfstandig. Na drie tot vier maanden zijn ze op kleur.

 

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.