Zonneparkiet

Zonparkiet (Aratinga solstitialis)

Grootte: ongeveer 29 tot 31 centimeter.
Geslachtsonderscheid: nauwelijks verschil tussen de man en de pop. Vaak zijn de mannetjes wat groter.
Komt voor: Venezuela, Guyana, Brazilië
Broed duur: ongeveer 29 tot 31 dagen.
Ringmaat: 6

Zonparkieten vallen onder de Aratinga’s. De naam zegt het al, deze soort is een tussenvorm tussen de parkieten en de Ara’s. Binnen de soort Aratinga zijn ze nauw verwant met de Jendaya en de Goudkap Aratinga. Van deze drie soorten is de Zonparkiet het mooist gekleurd. Ook voor deze vogels geldt: hoe dichter bij de tropen, des te uitbundiger worden de kleuren.

Zonparkieten zijn erg levendige vogels en zijn de hele dag actief. De vogels zijn erg sociaal. Ze zoeken steeds contact, verzorgen elkaars veren, pesten elkaar, slapen met elkaar enz. Een nadeel is dat ze meer lawaai maken dan dat we van de Australische vogels gewend zijn. Van 1 koppel heb je weinig last, maar zijn er meerdere koppels aanwezig, dan gaan ze elkaar toeroepen, en dat kan tot een behoorlijk overlast leiden. Ze worden dan ook vaak door papegaaienliefhebbers gehouden. Sommige vogels worden snel vertrouwd met hun verzorger. Ze nemen graag een bad.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.