Tijgervink

Tijgervink (Amandava amandava)

Grootte: ongeveer 10 centimeter.
Geslachtsonderscheid: in de broedperiode zijn de mannetjes overwegend rood van kleur. Buiten deze periode om lijken ze veel op elkaar.
Komt voor: Zuidoost-Azië.
Broed duur: 11 tot 12 dagen.
Ringmaat: 2,3

De tijgervink is een klein vogeltje uit de familie van de prachtvinken. Buiten de broedperiode om kunnen ze het prima met elkaar vinden. Zodra het broedseizoen is aangebroken, vormen de paren zich en worden er geen andere soortgenoten geduld.

Tijgervinken kunnen in een buitenvolière gehouden worden mits deze goed aangekleed wordt met groen. Ze zijn dol op zon en warmte en daar moeten deze prachtvinken optimaal gebruik van kunnen maken.

In het broedseizoen is de bovenzijde van het mannetje donker roodbruin met een zwarte staart. De vleugeltjes zijn donkerbruin, terwijl de rest van zijn lichaam helderrood is. Op de flanken, rug en staartwortel bevinden zich witte stippen. Na het broedseizoen wordt hij meer vaalbruin. Het vrouwtje heeft overwegend grijs met geel en bruine tinten. De totale lengte van de tijgervink is 10 centimeter.

Zijn voedsel bestaat uit een wit en geel milletzaad en kanariezaad. Daarnaast moet vers drinkwater, grit en maagkiezel altijd ter beschikking staan.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.