Pruimkopparkiet

Pruimkopparkiet (Psittacula cyanocephala)

Grootte: ongeveer 35 tot 36 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De kop is bij de mannen donkerroze met een zwarte omzoming, terwijl de kop van de pop meer blauwgrijs van kleur is met een geelachtige omzoming.
Komt voor: India en Sri Lanka
Broed duur: ongeveer 22 tot 24 dagen.
Ringmaat: 5,5

De pruimekopparkiet is in de avicultuur een erg populaire parkiet omdat hij zijn rustige en vriendelijke gedrag koppelt aan een buitengewoon kleurrijk verenpak en een zacht, zelfs melodieus te noemen stemgeluid.
Pruimekopparkieten die volledig op kleur zijn, zijn een lust voor het oog.Voordat men van die mooie kleuren kan genieten moet men helaas enkele jaren geduld hebben, want de vogels zijn pas na twee jaar op kleur.
Deze slanke en schitterend gekleurde parkiet is afkomstig uit Zuidoost-Azie en op Sri Lnka en behoort tot de zogenaamde ” edelparkieten” en is familie van de eveneens zeer bekende Halsbandparkiet.
Ze leven in de vrije natuur van allerlij rijpe en halfrijpe zaden, vruchten, blad en bloemknoppen, en helaas voor de boeren, van granen als rijst en tarwe.

De pruimekopparkiet heeft inclusief z’n lange staart een lengte van ongeveer 34 cm; de middelste staartpennen zijn zó’n 22 cm lang. Aan de lange spitse vleugels valt af te lezen dat het hier goede vliegers betreft die zich in de natuur zeer snel kunnen voort bewegen.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.