Roodkopwever

Roodkopwever (Quela erythrops)

Grootte: ongeveer 12 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Tijdens de kweektijd hebben de mannetjes een felrode kop.
Komt voor: Afrika.
Broed duur: ongeveer 14 dagen.
Ringmaat: 3,2

De roodkopwever is een verdraagzame en in sociaal opzicht een probleemloze vogel. U houdt bij voorkeur een groepje van deze vogels samen. Ze zijn niet zo beweeglijk en vlug als de meeste andere wevervogels. Ze nemen graag een bad.

U geeft deze vogel als basis een zaadmengsel voor tropen en vult dit aan met kleine beetjes groenvoer, halfrijpe graszaden en kleine insecten. Met name voor, tijdens en na de kweekperiode hebben de Roodkopwevers een verhoogde behoefte aan insecten.

Het zijn niet de makkelijkste vogels om mee te kweken. Het nest wordt door het mannetje gemaakt. Er worden gemiddeld 2 lichtblauwe eitjes gelegd die gedurende 14 dagen bebroedt worden door het vrouwtje. De jongen worden gevoerd met allerhande insecten en in een later stadium ook met zaden. U kunt de jonge vogels een, soms twee seizoenen bij de ouders laten. Ze worden verjaard als de mannetjes een prachtkleed krijgen. Je moet ze dan direct weghalen bij de ouders.

 

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.