Goudbuikje

Goudbuikje (Amandava subflava)

Grootte: ongeveer 9 tot 10 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes zijn minder fel van kleur en hebben geen rode wenkbrauwstreep. De mannen zingen ook.
Komt voor: Afrika
Broed duur: ongeveer 11 dagen.
Ringmaat: 2,0

Goudbuikjes zijn sociaal en vreedzaam. Ze doen het prima in een gemengde volière, bij voorkeur met andere kleine tropische vogeltjes. Tijdens het broedseizoen zullen ze hun territorium verdedigen. Daarom is het raadzaam om ze apart te zetten tijdens de kweekperiode.

Ze doen het goed in een buitenvoliere waarbij beplanting gewenst is. In de winter is een verwarmd nachthok noodzakelijk.

Ze eten voornamelijk zaadmengsel voor kleine tropische vogels, trosgierst, eivoer, gekiemde zaden en groenvoer op zijn tijd. Ook insecten worden graag gegeten, vooral als er jongen zijn. Scherpe maagkiezel en grit horen altijd aanwezig te zijn..

Ze bouwen een nest en leggen gemiddeld 3 tot 6 eitjes. Gedurende 11 dagen worden deze bebroed door beide ouders waarbij de pop de hoofdtaak heeft. De jongen worden tijdens de eerste dagen voornamelijk gevoerd met larven en insecten. Vooral bladluis is geliefd. Na ongeveer 21 dagen vliegen ze uit. Na een week of 5 a 6 kunnen ze voor zichzelf zorgen. Na 3 maanden hebben ze dezelfde kleur als de ouders.

 

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.