Napoleonwever of gele bisschop (Euplectus afer)

Napoleonwever of gele bisschop (Euplectus afer)

Grootte: ongeveer 13 centimeter.
Geslachtsonderscheid: tijdens de broedperiode heeft de man een prachtkleed. Hij is dan felgeel met zwart. Daarbuiten lijkt hij sterk op een pop, lichtbruin met donkerbruine tekening en een lange geelwitte streep boven het oog.
Komt voor: Afrika, met name het westen
Broed duur: ongeveer 12 tot 14 dagen.
Ringmaat: 3,2

Wevers zijn zeer geschikt voor in een gezelschapsvolière, ook omdat ze goed bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat en de verzorging buiten de broedtijd geen abnormale inspanning vraagt. Het zijn actieve en bezige vogels die u in alle lagen van de volière kunt aantreffen. Napoleonwevers zijn ook verdraagzaam en vredelievend in de broedtijd.

Het zijn echte herbivoren, ze eten bijna alleen maar plantaardig voedsel. Alleen in de broedtijd hebben ze dierlijke eiwitten nodig (eivoer). Met goed tropisch zaad, eventueel aangevuld met wat grovere zaden houdt u ze prima gezond. De nestbouw is wel het meest opmerkelijk bij deze vogels, ze maken prachtige hangende “zakken”, die ze ophangen aan takken of gewoon aan het plafond van uw volière. Het liefst broeden ze in een groep. Typerend van wevers is dat de mannetjes er in de natuur meerdere vrouwtjes op na houden.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.