Damalijster

Damalijster (Zoothera citrina)

Grootte: ongeveer 20 tot 21 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Vaak is het vrouwtje valer van kleur. De mannen zingen.
Komt voor: Zuidoost-Azië.
Broed duur: ongeveer 14 dagen.
Ringmaat: 4,5

Deze lijster kunt u het beste als koppel houden. Onderling gaan deze vogels niet altijd even vriendelijk met elkaar om. Doorgaans zijn ze niet agressief tegenover andere vogels.

Bij voorkeur houdt u ze een goed beplante ruime volière. Ze houden van een dichte begroeiing en een zandachtige bodem waar ze tussen het gebladerte naar voedsel kunnen rondscharrelen. De Damalijster is geen tere vogel maar heeft in de wintermaanden wel een beschut en beslist vorstvrij nachthok nodig.

Als basisvoer geeft u ze universeel voer, aangevuld met allerhande insecten en larven zoals meelwormen, spinnetjes, krekels, torretjes en wormpjes. Insectenpate wordt doorgaans ook goed opgenomen. Wat zachte stukjes fruit maar vooral ook bessoorten worden als bijvoer gegeven maar slechts mondjesmaat.

Ze moeten de mogelijkheid hebben om minimaal 1 x per dag te kunnen badderen. Haal het bad op tijd weg zodat ze niet kunnen drinken van het vervuilde water.

Het komvormige en slordige nest wordt gebouwd in een dichte struik. Ze leggen ongeveer 4 lichtgroene eitjes met donkere tekening. Na een dag of 14 komen de jongen uit en worden deze gevoerd met levend voer. Na twee tot drie weken vliegen de jongen uit.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.