Agapornis roseicollis

Agapornis roseicollis

Grootte: ongeveer 16 tot 17 centimeter.
Geslachtsonderscheid: geen verschil tussen de man en de pop.
Komt voor: in het zuidwesten van Afrika.
Broed duur: ongeveer 18 tot 22 dagen.
Ringmaat: 4,5/5
De Agapornis Roseicollis, collie of Perzikkop Agapornis is ongeveer 16 a 17 cm groot. Tussen de pop en de man is geen verschil te zien. Een ervaren kweker kan het verschil wel voelen aan de afstand tussen de bekkenbeentjes: bij de mannen staan deze beentjes dichter bij elkaar. De wildkleur Roseicollis heeft een fel rode kop (masker) dat naar beneden toe lichter wordt. De stuit is blauw en verder is deze groen. In het wild komen ze voor in het Zuidwesten van Afrika. Daar leven ze in groepen van 20 tot 30 vogels. Ze voeden zich voornamelijk met zaden, graszaden en bessen.
Het zijn geen echte nestenbouwers. Met wat takjes, boomschors, die het vrouwtje tussen haar veren stopt om te vervoeren, bouwen ze een nest in een boomholte. Soms nemen ze zelfs een kant en klaar nest in van Wevervogels. Na een broedduur van ongeveer 23 dagen worden de eerste jongen geboren.
Tegenwoordig zijn Roseicollis de meest voorkomende Agaporniden soort. Ze zijn vrij makkelijk te huisvesten en gaan makkelijk tot broeden over. Ook zijn ze erg sociaal, ze kunnen dan ook wel samen met andere Agaporniden soorten worden gehouden. Er zijn omdat dit een populair soort is veel kleuren mutaties onder de Roseicollis.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.