Distelvink

Distelvink (Carduelis carduelis)

Grootte: ongeveer 12 tot 17 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Niet eenvoudig om de verschillen te zien. Het zit hem in kleine details. Mannetjes hebben vaak een langere snavel en loopt het rood op de kop verder door naar achter. De snorharen en de vleugelbocht zijn bij de mannetjes diepzwart, bij de vrouwtjes bruingrijs.
Komt voor: Europa, West en Centraal-Azië, Noord-Afrika.
Broed duur: 13 tot 15 dagen.
Ringmaat: 2,7

De putter past zich doorgaans uitstekend aan in een volière van gemengde samenstelling. Voor broedresultaten kunt u het beste slechts één koppel per verblijf huisvesten. Gescheiden van kanaries houden omdat deze kunnen bastaarderen.

Belangrijk is dat de behuizing goed beplant is wat bestaat uit groenblijvers zoals coniferen en sparretjes. Distelvinken zijn aangepast  aan ons klimaat maar beschutting tijdens de winter is gewenst.

Als bazis kunt u zaadmengsel voor wildzangvogels geven maar ook volièrezaad. Scherpe maagkiezel en grit mogen niet ontbreken. Ze zijn ook gek op distelzaadjes, kleine insecten, eivoer, besjes en onkruid.

Putters leggen gemiddeld 3 tot 6 eitjes en worden in 13 tot 15 dagen uitgebroed. Na ruim 2 tot 3 weken vliegen de jongen uit.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.