Fife Fancy

Fife Fancy

Grootte: ongeveer tot 11,5 centimeter.
Geslachtsonderscheid: geen verschil tussen de man en de pop.
Komt voor: niet in de vrije natuur
Broed duur: ongeveer 13 tot 14 dagen.
Ringmaat:2,7

De Fife Fancy is een levendige kwieke vogel, waarvan de grootte de 11,5 cm niet mag overschrijden. Zij zijn altijd in beweging en er is goed mee te kweken.
Ze hebben dezelfde verzorging nodig als een kleurkanarie maar vragen geen aparte verzorging en zijn ook goed samen te houden met tropische vogels.

De Five Fancy wordt ook wel miniborder genoemd omdat hij/zij een goed rond lichaam moet hebben en een rond kopje, waarbij een duidelijke nekinval te zien moet zijn.

De beschrijving vraagt een klein rondkopje – van alle kanten bekeken – op een slanke vrij korte hals. De vogel moet een goed gevulde borst, rug en romp hebben, zonder plomp te lijken. Zowel de borstlijn als de rug moet volrond zijn, een goed gevulde bevedering, compact en strak. Verder goed gesloten vleugels en een smalle staart.
De pootjes zijn van middelmatige lengte en de houding moet fier opgericht zijn.
De snavel moet klein en spits zijn.
De vogels moeten raszuiver zijn en kunnen in alle klassieke kleuren gespeeld worden. Vetstof en ook bont zijn toegestaan. In rood worden deze vogels echter niet gevraagd.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.