Blauwgele ara

Blauwgele Ara (Ara ararauna)

Grootte: ongeveer 85 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Soms hebben de mannetjes een forsere kop en snavel maar de uiterlijke verschillen zijn niet altijd duidelijk.
Komt voor: Noorden van Zuid- en Midden-Amerika.
Broed duur: ongeveer 24 tot 28 dagen.
Ringmaat:14 mm

De blauwgele ara is een sociale vogel die erg tam en aanhankelijk kunnen worden. Ze kunnen het in de regel met iedereen treffen in het gezin. Ze vragen net zoveel aandacht als een hond alleen worden ze veel ouder. Denk dus na voordat je overgaat tot het aanschaffen van deze prachtige bevederde vogel.

Houdt u deze in een volière, plaats er dan soortgenoten bij. Het is een gezelschapsdier en absoluut geen éénling. De vogel moet iedere dag de gelegenheid krijgen om haar poot en vleugel te strekken. De meeste ara’s kunnen als ze eenmaal gewend zijn goed op een klimboom gehouden worden.

Blauwgele ara’s kunnen tijdens de warme zomermaanden buiten gehouden worden. Bij kou is een verwarming raadzaam. U geeft deze vogel speciaal voer voor ara’s of papegaaien. Geef ze regelmatig fruit en bessen. Om het dier in haar knaagbehoefte tegemoet te komen, geeft u dagelijks verse wilgetakken of onbespoten verse takken van fruitbomen.

Het kweken is niet eenvoudig. Het koppel moet het uitstekend met elkaar vinden, goede voeding, ruimte en voldoende rust tijdens de kweekperiode. De nestkast moet een bodemoppervlak hebben van 55 bij 55 cm. De hoogte minimaal 80 cm. Op de bodem kunt u vermolmde stukjes hout leggen. Blauwgele ara’s leggen 2 tot 4 eitjes die door het vrouwtje uitgebroed worden. De jongen worden door beide ouders gevoerd en komen na ongeveer 2,5 tot 3 maanden uit het nest.

Share:

TOP

Door drukte bij PostNL kan de bezorging wat later zijn dan je gewend bent

Let op! Het is momenteel erg druk bij PostNL. Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen zo snel mogelijk te versturen. Onze excuses voor enige vertraging.

Informatie over het verzenden van onze pakketten is te vinden via deze link.