
Hoe siervogels ondersteunen tijdens de kweek?
- Geplaatst op
- 0 Reacties
Je wilt kweken met volièrevogels of andere siervogels? Dien dan zeker deze supplementen toe voor optimale kweek met je papegaai, parkiet, vink, kanarie...
Je wilt kweken met volièrevogels of andere siervogels? Dien dan zeker deze supplementen toe voor optimale kweek met je papegaai, parkiet, vink, kanarie...
Je helpt vogels echt met een nestkastje ophangen. Konden ze vroeger bijvoorbeeld in gaten en kieren van daken hun nestjes bouwen, met onze moderne woningbouw is dat echt niet meer mogelijk.
Door de oprukkende verstedelijking verdwijnen bovendien steeds meer natuurlijke nestplaatsen.
Hang dus een (of een paar) vogelhuisjes op. Maar voordat je dit doet lees je het beste eerst deze handige tips. Volg je deze op, dan heb je meer kans dat je vaste bewoners krijgt
Zie je ook in jouw tuin af en toe zo’n acrobatische meesjes? En wil je meer over de mees te weten komen? Van de pimpelmees en koolmees over de zwarte mees en kuifmees tot de staartmees en buidelmees: dit zijn dé basics.
Een volwassen mees is typisch klein en gedrongen, tussen 10 en 16 cm lang, en 7 tot 29 gram zwaar. De meeste mezen nestelen in holtes, bijvoorbeeld van bomen. Daar leggen ze twee (roodbruine mees) tot maar liefst 14 eieren (pimpelmees).
Ook voor vogels is de winter een zwaar seizoen. Ze hebben moeite om voldoende beschutting te vinden tegen vriestemperaturen en natte omstandigheden, waardoor vogelhuisjes een waardevolle aanvulling op je tuin zijn. Het opzetten van vogelhuisjes biedt lokale vogels een warme, veilige plek om uit te rusten en te ontsnappen aan de elementen.
CéDé vernieuwd! Het gamma werd grondig herzien. We behouden de vertrouwde formule waar CéDé zo voor is geliefd, maar we staken de verpakkingen in een nieuw geel jasje! Sinds 1954 bakken we CéDé eivoer zelf met echte eieren, bloem en veel vakmanschap. Dit maakt CéDé® eivoer “eggcellent”, voor en door vogelliefhebbers!